[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 9، شماره 3 - ( 9-1386 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 234-229 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر وضعیت لیپوپروتئین‌ها و کنترل گلیسمی در زنان یائسه‌ی مبتلا به دیابت نوع 2
فرشید شیدفر ، شهین یاراحمدی ، محمود جلالی ، محمدحسن افتخاری ، شریعه حسینی ، لیلا احری
، farzadshidfar @yahoo.com
چکیده:   (42202 مشاهده)
مقدمه: مصرف اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش عوامل خطرزای بیماری‌های قلبی ـ عروقی می‌شود. دیابت نوع 2 در ایجاد وضعیت نامطلوب خطرزای بیماری‌های قلبی ـ عروقی در زنان بعد از یائسگی نقش مهمی دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر مقاومت به انسولین، گلوکز و لیپو پروتئین‌های سرم زنان یائسه مبتلا به دیابت نوع 2 بود. مواد و روش‌ها: 32 زن یائسه (4/11± 7/53= سن) مبتلا به دیابت نوع 2 و دارای اضافه وزن (6/0±7/28 =BMI) در یک مطالعه‌ی کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور، روزانه 2 گرم اسید چرب امگا 3 خالص شده یا دارونما به مدت 10 هفته مصرف کردند. در شروع مطالعه و پایان هفته‌ی دهم 10 سی‌سی خون وریدی از افراد گرفته شد. تری‌گلیسرید، کلسترول تام، HDL-C، LDL-C و گلوکز سرم به روش آنزیمی، انسولین سرم با روش رادیو ایمینوآسی، هموگلوبین گلیکوزیله به روش رنگ‌سنجی و مقاومت به انسولین از طریق فرمول HOMA-IR اندازه‌گیری و محاسبه شدند. یافته‌ها: کاهش معنی‌داری در میزان تری‌گلسیرید سرم و TG/HDL-C، در گروه مصرف کننده‌ی امگا 3 در مقایسه با گروه شاهد در پایان مطالعه وجود داشت. تفاوت معنی‌داری در میزان کلسترول‌تام، HDL-C،LDL-C، گلوکز سرم، هموگلوبین گلیکوزیله و مقاومت به انسولین در پایان مطالعه بین دو گروه وجود نداشت. افزایش معنی‌داری در میزان انسولین سرم در گروه مصرف کننده‌ی امگا 3 در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه و کاهش معنی‌داری در میزان کلسترول‌تام در پایان مطالعه در مقایسه با شروع مطالعه وجود داشت. نتیجه‌گیری: مصرف 2 گرم اسید چرب امگا 3 خالص شده به مدت ده هفته در زنان یائسه‌ی مبتلا به دیابت نوع 2 اگرچه باعث کاهش تری‌گلسیرید و کلسترول تام سرم می‌شود، اثر سودمندی بر سایر لیپوپروتئین‌ها و کنترل گلیسمی ندارد. توصیه به مصرف اسیدهای چرب امگا 3 در زنان یائسه‌ی دیابتی نیاز به بررسی بیشتری دارد.
واژه‌های کلیدی: اسیدهای چرب امگا 3، زنان یائسه، دیابت نوع 2، لیپوپروتئین، گلوکز
متن کامل [PDF 291 kb]   (3305 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1386/10/26 | انتشار: 1386/9/24
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shidfar F, Yarahmadi S, Jalali M, Eftekhari M, Hosseyni S, Ahari L. Effects of Purified Omega –3 Fatty Acids in Postmenopausal Women with Type 2 Diabetes. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2007; 9 (3) :229-234
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-428-fa.html

شیدفر فرشید، یاراحمدی شهین، جلالی محمود، افتخاری محمدحسن، حسینی شریعه، احری لیلا. اثر اسیدهای چرب امگا 3 خالص شده بر وضعیت لیپوپروتئین‌ها و کنترل گلیسمی در زنان یائسه‌ی مبتلا به دیابت نوع 2. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1386; 9 (3) :229-234

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-428-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 9، شماره 3 - ( 9-1386 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645