:: جلد 27، شماره 1 - ( 12-1404 ) ::
جلد 27 شماره 1 صفحات 12-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر تمرین هوازی و مصرف پروبیوتیک بر میزان بیان ژن HDAC6 در بافت چربی موش‌های صحرایی نر چاق القاء شده با غذای پرچرب و حاوی فروکتوز
مرضیه کریمی بابااحمدی ، احمد کاکی ، الهه لرکی قربانی
گروه فیزیولوژی ورزشی، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران، ، ahvaz.kaki@yahoo.com
چکیده:   (706 مشاهده)
مقدمه: چاقی یکی از مهم‌ترین چالش‌های سلامت عمومی در جهان امروز است که با اختلالات متابولیکی، التهاب مزمن و تغییرات اپی‌ژنتیکی، از جمله افزایش بیان ژن HDAC6 همراه است. ژن HDAC6 به‌عنوان یکی از تنظیم‌کننده‌های کلیدی در مسیرهای التهابی و استرس سلولی، در بافت چربی نقش برجسته‌ای در بروز مقاومت به انسولین و اختلال عملکرد میتوکندری دارد. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر تمرین هوازی و مصرف مکمل پروبیوتیک بر میزان بیان ژن HDAC6 در بافت چربی احشایی موش‌های صحرایی نر چاق‌شده با رژیم پرچرب و فروکتوز بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، 48 سر موش نر ویستار به دو گروه رژیم غذایی متداول و پرچرب حاوی فروکتوز تقسیم شدند. پس از گذشت ۲۴ هفته از القای چاقی، حیوانات به پنج گروه‌ شامل: شاهد، چاق، چاق+تمرین، چاق+پروبیوتیک و چاق+تمرین+پروبیوتیک تخصیص یافتند. تمرین هوازی به‌مدت ۸ هفته روی تردمیل انجام شد و پروبیوتیک نیز به‌صورت خوراکی تجویز گردید. در پایان، بیان ژن HDAC6 با روش Real-Time PCR سنجیده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد رژیم پرچرب موجب افزایش معنادار بیان ژن HDAC6 و شاخص‌های متابولیکی شد (0/001=P)، در حالی‌که تمرین، پروبیوتیک و به‌ویژه ترکیب آن‌ها منجر به کاهش معنادار این شاخص‌ها گردید (0/001=P). نتیجه‌گیری: این یافته‌ها حاکی از نقش مؤثر تمرین هوازی و مصرف پروبیوتیک در تنظیم مسیرهای اپی‌ژنتیکی و کاهش عوارض چاقی تغذیه‌ای هستند.
واژه‌های کلیدی: تمرین هوازی، پروبیوتیک، ژن HDAC6، بافت چربی، چاقی
متن کامل [PDF 1017 kb]   (373 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: ورزش
دریافت: 1404/4/28 | پذیرش: 1404/11/12 | انتشار: 1404/1/10


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 27، شماره 1 - ( 12-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها