[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1234
نرخ پذیرش: 46.8
نرخ رد: 53.2
میانگین داوری: 197 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 23، شماره 5 - ( 10-1400 ) ::
جلد 23 شماره 5 صفحات 310-301 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط پروتئین دریافتی و منابع غذایی آن با پیش دیابت در زنان بزرگسال تهرانی
مجتبی فلاح کذابی ، شهریار اقتصادی ، علیرضا هویدا
دانشکده علوم و فناوری‌های پزشکی، دانشگاه آزاد تهران، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران، ، segtesadi@gmail.com
چکیده:   (992 مشاهده)
مقدمه: پیش دیابت فرد را در معرض خطر دیابت نوع2 و بیماریهای قلبی عروقی قرار می ­دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی ارتباط پروتئین دریافتی و منابع غذایی آن با پیش دیابت در زنان بزرگسال تهرانی می­ باشد. مواد و روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر­­­ 82 زن مبتلا به پیش دیابت و 164 زن سالم 25 تا 59 سال ساکن منطقه 16 تهران، از اول مهر ماه 1399 تا  پایان آبان ‌ماه 1399، صورت پذیرفت. برای جمع‌آوری اطلاعات غذایی از پرسش‌نامه بسامد خوراک 147 موردی استفاده شد. قد، وزن، دورکمر، دور باسن و نمایه توده بدنی نمونه‌ها تعیین و فعالیت بدنی آن‌ها مورد ارزیابی قرار گرفت. پیش دیابت براساس معیار انجمن دیابت آمریکا تعریف شد. با استفاده از آزمون رگرسیون لجیستیک شرطی (بعد از تعدیل مخدوش­گر­ها) نسبت شانس پیش ­دیابت در چارک ­های پروتئین دریافتی و منابع آن تعیین گردید. یافته‌ها: میانگین سن افراد در گروه پیش­ دیابت و سالم به ترتیب 10/2±40/۴ و 8/4±40/9 سال بود. نسبت شانس پیش­ دیابت در افراد با دریافت بیشتر کالری حاصل از پروتئین و مغزدانه­ ها بطور معناداری کمتر بود (0/001>P). به علاوه، رابطه­ معناداری بین درصد کالری حاصل از کربوهیدرات، چربی و سایر منابع حاوی پروتئین در هیچ­ یک از چارک­ های دریافتی دیده نشد. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که درصد کالری حاصل از پروتئین و دریافت مغز دانه ­ها با پیش دیابت رابطه معنادار داشته؛ در حالی‌که ارتباط معناداری بین دریافت سایر منابع پروتئین با پیش دیابت یافت نشد.

واژه‌های کلیدی: پیش‌دیابت، گروه‌های غذایی، پروتئین، مغزدانه‌ها
متن کامل [PDF 1010 kb]   (574 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1400/6/13 | پذیرش: 1401/4/4 | انتشار: 1400/10/10
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kezabi M, Eghtesadi S, Howaida A. The Relationship Between Dietary Protein Intake and Its Sources with Prediabetes Among Tehranian Women. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2021; 23 (5) :301-310
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2896-fa.html

فلاح کذابی مجتبی، اقتصادی شهریار، هویدا علیرضا. ارتباط پروتئین دریافتی و منابع غذایی آن با پیش دیابت در زنان بزرگسال تهرانی. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1400; 23 (5) :301-310

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2896-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 23، شماره 5 - ( 10-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 1.04 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4660