تأثیر ویتامین C مکمل بر هموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی ناوابسته به انسولین
|
بدرالملوک فرقانی ، دکتر وحید گوهریان ، نازیلا کسائیان ، دکتر مسعود امینی  |
|
|
چکیده: (34996 مشاهده) |
هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) به عنوان شاخص کنترل دیابت قندی و گلیکوزیله شدن پروتئینها شناخته شده است. شواهدی مبنی بر نقش ویتامین C در جلوگیری از گلیکاسیون هموگلوبین موجود است. بنابراین، در این مطالعه ما اثرات ویتامین C را بر سطح هموگلوبین گلیکوزیله (HbA1C) در بیماران دیابت نوع 2 بررسی کردیم. این مطالعه بصورت کارازمایی بالینی بر روی 18 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 (14 زن و 4 مرد) انجام شد. در این مطالعه 1000 میلیگرم ویتامین C مکمل (4 دوز 250 میلیگرمی) در روز به مدت 6 هفته مورد استفاده قرار گرفت. نمایه توده بدنـی
(BMI)، یادآمد سه روزه غذایی، گلوکز پلاسمای ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله قبل و بعد از تجویز مکمل ویتامین C اندازهگیری شد. نتایج توسط آزمون t برای نمونههای جفت تحلیل گردید و حد معنیدار آماری 05/0 در نظر گرفته شد. هموگلوبین گلیکوزیله در پایان مطالعه به طرز معنیداری کاهش یافت (015/0P<). قند پلاسمای ناشتا مختصری افزایش یافت ولی معنیدار نبود. نتایج ما نشان میدهد که ویتامین C که شباهتهای ساختاری با گلوگز دارد، میتواند از طریق رقابت با گلوگز میزان گلیکوزیله شدن هموگلوبین را در بیماران دیابت نوع 2 کاهش دهد. این اثر میتواند برای کنترل مکانیسم آسیبزایی گلیکوزیله شدن پروتئین در دیابت، بعد از انجام مطالعات دقیقتر، بکار رود. |
|
واژههای کلیدی: دیابت قندی، ویتامین C، قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله، نمایه توده بدنی |
|
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
غدد درونریز دریافت: 1385/9/9 | انتشار: 1379/9/25
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|