:: جلد 22، شماره 6 - ( 12-1399 ) ::
جلد 22 شماره 6 صفحات 458-454 برگشت به فهرست نسخه ها
آیا چاقی یک بیماری است؟ پاسخ مثبت به این سئوال زود است.
مجید ولی زاده
مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران، ، valizadeh@endocrine.ac.ir
چکیده:   (1235 مشاهده)
با توجه به شیوع فزاینده چاقی در جهان و عوارض ناشی از آن؛ بسیاری معتقدند تا زمانی که چاقی  به عنوان بیماری پذیرفته نشود، تلاش همگانی برای پیشگیری و درمان آن صورت نخواهد پذیرفت. از این رو بسیاری از سازمان‌ها و متخصصین این حوزه با برچسب بیماری برای چاقی موافقند. ولی آیا چاقی واقعا یک بیماری است؟ شکی نیست که چاقی مفرط یک بیماریست، لیکن در اینجا؛ انواع خفیف‌تر، که شایع‌تر هستند و خود درجات مختلفی را شامل می‌شوند، مورد نظرهستند. در این نوشتار با سه رویکرد متفاوت به این موضوع پرداخته خواهد شد و نشان داده خواهد شد که با رویکرد علمی و قانونی این سئوال قابل پاسخ دادن نیست. در رویکرد فایده گرایانه نیز؛ لازم است ابتدا حوزه‌های متاثر از این موضوع مورد بررسی و توجه قرار گیرند و در هر حوزه شرایط خاص هر کشور؛ از جمله رویکرد سیستم بهداشتی درمانی آن، مورد توجه قرار گیرد. لازم است متخصصین حوزه‌های مختلف در مورد سود و زیان این برچسب، با توجه به شرایط خاص هر جامعه، نظر دهند تا پس از جمع‌بندی نظرات مشخص شود که آیا پذیرفتن چاقی به عنوان یک بیماری به صلاح عموم است یا نه. بنابراین بحث درباره این موضوع باز خواهد ماند.
واژه‌های کلیدی: چاقی، بیماری، رویکرد فایده گرایانه
متن کامل [PDF 706 kb]   (286 دریافت)    
نوع مطالعه: ویژه | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1399/7/5 | پذیرش: 1400/2/24 | انتشار: 1399/12/27


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 6 - ( 12-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها