:: جلد 22، شماره 4 - ( 9-1399 ) ::
جلد 22 شماره 4 صفحات 304-295 برگشت به فهرست نسخه ها
برهم کنش تغییرات وزن با دریافت میوه و سبزی در بروز سندرم متابولیک: مطالعه قند و لیپید تهران
سمیه حسین پور نیازی ، بهار بخشی ، پروین میرمیران ، فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات تغذیه در بیماری‌های غدد درون‌ریز، پژوهشکده علوم غدد درون‌ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گروه تغذیه بالینی و رژیم درمانی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی، انسیتو تحقیقات تغذیه و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (2062 مشاهده)
مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی برهم کنش تغییرات وزن و دریافت میوه و سبزی با بروز سندرم متابولیک در افراد بزرگسال بود. مواد و روش ­ها: این مطالعه در قالب مطالعه قند و لیپید تهران بر روی 1915 فرد در طول 8/9 سال پی‌گیری انجام شد. داده ­های غذایی با استفاده از پرسش‌نامه بسامد خوراک روا ارزیابی شد. داده­ های تن­ سنجی، بیوشیمیایی و وزن در ابتدای مطالعه و در طول دوره پی‌گیری اندازه ­گیری شد. سندرم متابولیک بر اساس معیار پانل درمانی بزرگسالانIII  تعیین شد. ارتباط بین دریافت میوه و سبزی با بروز سندرم متابولیک با تعدیل وزن با استفاده از رگرسیون خطرات متناسب کاکس بررسی شد. یافته­ ها: میانه دریافت میوه 3/5 واحد در روز (دامنه میان چارکی: 5/5-2/0)، میانه دریافت سبزی‌جات 3/1 واحد در روز (5/9-1/9) و میانه دریافت میوه و سبزی 6/9 (7/8-4/0) واحد در روز بود. دریافت کل میوه و سبزی ارتباط معکوس معنی­ داری با بروز سندرم متابولیک پس از تعدیل متغیرهای مخدوش­ کننده داشت (نسبت خطر: 0/73، فاصله اطمینان 95 درصد: 0/87-0/66). هیچ ارتباطی بین دریافت میوه و دریافت سبزی با سندرم متابولیک مشاهده نشد. در افراد با تغییرات وزن کمتر از 7 درصد، دریافت میوه، دریافت سبزی، دریافت مجموع میوه و سبزی سبب کاهش خطر سندرم متابولیک شد. این ارتباط در افراد با وزن بیش از 7 درصد در طول پی‌گیری مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: تغییرات وزن ارتباط بین دریافت میوه و سبزی و خطر سندرم متابولیک را تعدیل می­ کند.
واژه‌های کلیدی: سبزی، میوه، سندرم متابولیک، تغییرات وزن
متن کامل [PDF 1056 kb]   (618 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1399/2/28 | پذیرش: 1399/8/18 | انتشار: 1399/9/12


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 22، شماره 4 - ( 9-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها