دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده: (5542 مشاهده)
مقدمه: پرفشاری خون یکی از اصلیترین عوامل خطر بیماریهای قلبی و عروقی است. اخیرا ارتباط دریافت رژیمی اسیدهای آمینه با سطح فشار خون مورد توجه قرار گرفته است. مطالعهی حاضر با هدف ارزیابی ارتباط گلایسین دریافتی از رژیم غذایی با بروز پرفشاری خون انجام گرفت. مواد و روشها: مطالعهی حاضر در 2612 نفر از بزرگسالان 35 تا 70 ساله شرکتکننده در مرحله چهارم مطالعهی قند و لیپید تهران (1387 تا 1390) که تا مرحلهی پنجم (1390 تا 1393) این مطالعه پیگیری شده بودند، انجام شد. شرکتکنندگان در مرحلهی چهارم مطالعهی قند و لیپید که دارای دادههای کامل تغذیهای، تنسنجی و فشار خون و فاقد بیماریهای پرفشاری خون، قلبی عروقی و سرطان بودند، وارد مطالعه شدند. دریافت گلایسین با استفاده از پرسشنامه تکرر مصرف مواد غذایی محاسبه شد و بروز پرفشاری خون پس از سه سال پیگیریاندازهگیری شد. ارزیابی ارتباط دریافت گلایسین و بروز پرفشاری خون با استفاده از آزمون رگرسیون لجستیک پس از تعدیل اثر مخدوشگرهای احتمالی انجام شد. یافتهها: میانگین سنی شرکتکنندگان (42/9 درصد مردان) 8/3±47/1 سال بود. بروز پرفشاری خون پس از سه سال پیگیری 365 مورد (14 درصد) بود. پس از تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر احتمالی نسبت شانس (95 درصد فاصله اطمینان) ابتلا به پرفشاری خون در بالاترین سهک دریافت گلایسین نسبت به پایینترین سهک 0/040P for trend= (0/96–0/49) 0/69 بود. نتیجهگیری: یافتهها حاکی از ارتباط معکوس دریافت بالاتر رژیمی گلایسین و بروز پرفشاری خون است.
teymoori safa F, asghari G, mottaghian M, mirmiran P, azizi F. Dietary Glycine and Incidence of Hypertension: Tehran Lipid and Glucose Study. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2017; 19 (3) :177-184 URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2261-fa.html