مقدمه: تغییرات قند خون پس از خوردن غذا از عوامل مرتبط با خطر بیماریهای مزمن است. در مطالعهی حاضر تغییرات قند خون پس از خوردن نان تهیه شده از مخلوط آردسفید گندم و آردنخودچی و همچنین اثر آردنخودچی بر شاخص گلیسمی، بار گلیسمی و پروفایل گلیسمی نان سفید بررسی شد.مواد و روشها: در این مطالعه متقاطع تصادفی، 10 فرد سالم در چهار روز مختلف به فاصله یک هفته شرکت کردند. در هر روز آزمایش قند خون ناشتا و 30،15، 45، 60، 90، 120 دقیقه پس از خوردن محلول گلوکز، نان سفید و نانهای حاوی 1/4و 1/2آردنخودچی اندازه گیری شد. سپس شاخص گلیسمی، بارگلیسمی،پروفایل گلیسمی نانهای مذکور مقایسه شدند.یافته ها: تغییرات قند خون پس از خوردن نان های آرد نخودچی با نان سفید تفاوت معنی داری داشت (0/001>P). سطح زیر منحنی قند خون پس از خوردن نان های آردنخودچی به طور معنی داری نسبت به نان سفید کمتر بود (0/001>P). همچنین شاخص گلیسمیو بارگلیسمینانهای حاوی نخودچی به طور معنی داری کمتر از نان سفید بود (0/001>P). پروفایل گلیسمی نانهای آردنخودچی با نان سفید تفاوت معنی داری نداشت. اما پیک قند خون پس از خوردن نان با 1/4 آردنخودچی و نان با 1/2 آردنخودچی نسبت به نان سفید به طور معنیداری پایینتر بود (به ترتیب 0/017=p و 0/001>p).نتیجهگیری: افزودن آردنخودچی نه تنها تغییرات قند خون پس از خوردن نان سفید را بهبود میبخشد، بلکه شاخص گلیسمی و بارگلیسمینان سفید را به طور قابل توجهی کاهش میدهد.