[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 19، شماره 1 - ( 3-1396 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 17-10 برگشت به فهرست نسخه ها
آرد نخودچی شاخص گلیسمی و بار گلیسمی نان سفید را کاهش می دهد.
فریده شیشه بر ، الهام کاظم عصاره ، مسعود ویسی ، امل ساکی مالحی
جندی شاپوراهواز ، elham.assareh@gmail.com
چکیده:   (6590 مشاهده)

مقدمه: تغییرات قند خون پس از خوردن غذا از عوامل مرتبط با خطر بیماری‌های مزمن است. در مطالعه‌ی حاضر تغییرات قند خون پس از خوردن نان تهیه شده از مخلوط آردسفید گندم و آردنخودچی و هم‌چنین اثر آردنخودچی بر شاخص گلیسمی، بار گلیسمی و پروفایل گلیسمی نان سفید بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه­ متقاطع تصادفی، 10 فرد سالم در چهار روز مختلف به فاصله یک هفته شرکت کردند. در هر روز آزمایش قند خون ناشتا و 30،15، 45، 60، 90، 120 دقیقه پس از خوردن محلول گلوکز، نان ­سفید و نان‌های حاوی  1/4و 1/2آردنخودچی اندازه­ گیری شد. سپس شاخص گلیسمی، بارگلیسمی، پروفایل گلیسمی نان‌های مذکور مقایسه شدند. یافته ­ها: تغییرات قند خون پس از خوردن نان ­های آرد نخودچی با نان ­سفید تفاوت معنی­ داری داشت (0/001>P). سطح زیر منحنی قند خون پس از خوردن نان­ های آردنخودچی به طور معنی­ داری نسبت به نان سفید کمتر بود (0/001>P). هم‌چنین شاخص گلیسمی و بارگلیسمی نان‌های حاوی نخودچی به طور معنی­ داری کمتر از نان سفید بود (0/001>P). پروفایل گلیسمی نان‌های آردنخودچی با نان سفید تفاوت معنی­ داری نداشت. اما پیک قند خون پس از خوردن نان با 1/4 آردنخودچی و نان با 1/2 آردنخودچی نسبت به نان سفید به طور معنی­داری پایین‌تر بود (به ترتیب 0/017=p و 0/001>p). نتیجهگیری: افزودن آردنخودچی نه تنها تغییرات قند خون پس از خوردن نان سفید را بهبود می‌بخشد، بلکه شاخص گلیسمی و بارگلیسمی نان سفید را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

واژه‌های کلیدی: نخود، نخودچی، نان، شاخص گلیسمی، پروفایل گلیسمی
متن کامل [PDF 442 kb]   (1728 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1395/12/2 | پذیرش: 1396/2/3 | انتشار: 1396/3/20
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shishehbor F, kazem assareh E, veisi M, Saki Malehi A. Roasted Chickpea Flour Decreases Glycemic Index and Glycemic Load of White Bread. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2017; 19 (1) :10-17
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2207-fa.html

شیشه بر فریده، کاظم عصاره الهام، ویسی مسعود، ساکی مالحی امل. آرد نخودچی شاخص گلیسمی و بار گلیسمی نان سفید را کاهش می دهد.. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1396; 19 (1) :10-17

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2207-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 19، شماره 1 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645