[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 18، شماره 1 - ( 3-1395 ) ::
جلد 18 شماره 1 صفحات 72-63 برگشت به فهرست نسخه ها
اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری: مرور نظام‌مند
هانیه علم الهدی ، معصومه سیمبر ، گلاله اصغری ، پروین میرمیران ، فریدون عزیزی
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، msimbar@sbmu.ac.ir
چکیده:   (8630 مشاهده)

مقدمه: دیابت بارداری نوعی بیماری متابولیک و از شایع‌ترین عارضه‌های طبی در دوران بارداری است این عارضه اغلب در نیمه‌ی دوم بارداری رخ می­دهد. ارتباط بین اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری نامشخص است. هدف از این مطالعه بررسی رابطه‌ی میان مصرف اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه‌ی مروری، پس از جستجو در پایگاههای اطلاعاتی  Google Scholar, Cochrane, Science Direct و  Medlineو با استفاده ار کلمات کلیدی اسیدهای چرب ترانس، دیابت بارداری، اختلال تحمل گلوکز در بارداری، مقالات تحلیلی (مورد- شاهدی و کوهورت آینده­نگر) مرتبط با هدف بررسی ارتباط مصرف اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری جمع‌آوری و مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها: 12 مطالعه، شامل 7 مطالعه مورد-شاهدی و پنج مطالعه کوهورت آینده‌نگر مرتبط با هدف مطالعه انتخاب و مورد بررسی نهایی قرار گرفتند. بررسیها نشان دادند که رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب ترانس و مصرف بیش از حد چربی‌های حیوانی که منابع غنی اسیدهای چرب ترانس هستند، پیش و در طی دوران بارداری به طور معنی‌داری خطر دیابت بارداری را افزایش می­دهند. نتیجهگیری: بررسی مقالات نشان می‌دهد که مصرف زیاد اسیدهای چرب ترانس و چربی­های حیوانی ممکن است سبب بروز اختلال در متابولیسم گلوکز و در نهایت بروز دیابت بارداری در اواخر بارداری شوند. به بیان دقیق­تر، برای اثبات ارتباط بین مصرف بیش از حد اسیدهای چرب ترانس و بروز دیابت بارداری احتیاج به انجام مطالعه‌های وسیع‌تر و کارآزمایی­های بالینی بیشتری است.

واژه‌های کلیدی: اسیدهای چرب ترانس، دیابت بارداری، اختلال تحمل گلوکز در بارداری
متن کامل [PDF 352 kb]   (2227 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1394/7/12 | پذیرش: 1394/11/26 | انتشار: 1395/3/16
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alamolhoda H, Simbar M, Asghari G, Mirmiran P, Azizi F. Trans Fatty Acids and Gestational Diabetes Mellitus: Systematic Review. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2016; 18 (1) :63-72
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2007-fa.html

علم الهدی هانیه، سیمبر معصومه، اصغری گلاله، میرمیران پروین، عزیزی فریدون. اسیدهای چرب ترانس و دیابت بارداری: مرور نظام‌مند. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1395; 18 (1) :63-72

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2007-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 18، شماره 1 - ( 3-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645