:: جلد 7، شماره 1 - ( بهار 1384 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 86-79 برگشت به فهرست نسخه ها
گزارش یک مورد سندروم کوشینگ ناشی از تومور کارسینوئید تیموس در بیمار مبتلا به سندروم نئوپلازی متعدد آندوکرین نوع یک و مروری کوتاه بر علل هیپرکورتیزولیسم در این سندروم
دکتر فاطمه اصفهانیان ، دکتر منوچهر نخجوانی ، دکتر رؤیا حسینی
، f-esfahanian@yahoo.com
چکیده:   (41693 مشاهده)
مشخصات اصلی سندروم نئوپلازی متعدد آندوکرین نوع 1 (MEN1) عبارت است از درگیری پاراتیروئید، پانکراس و هیپوفیز قدامی؛ علاوه بر آن، تومورهایی همراه به صورت ضایعات آدرنوکورتیکال، کارسینوئید، لیپوما و آنژیوفیبروما نیز در این بیماران دیده می‌شود. این سندروم می‌تواند نماهای بالینی متفاوتی را در هر زمان از سیر بیماری ایجاد کند. یکی از تظاهرات این سندروم هیپرکورتیزولیسم یا سندروم کوشینگ است. هیپرکورتیزولیسم در زمینهMEN1 می‌تواند ناشی از علل هیپوفیزی یا غیرهیپوفیزی (ضایعات آدرنال، تومورهای کارسینوئید و پانکراس) باشد. کارسینوئید تیموس یک بدخیمی نادر است که در یک چهارم موارد با سندروم نئوپلازی متعدد آندوکرین نوع 1 همراه است. در مقایسه با سایر نئوپلاسم‌های مرتبط با MEN1 اطلاعات اندکی درباره این بدخیمی در دست است. در این مقاله یک مرد 44 ساله مبتلا به MEN1 که درگیری پانکراس (انسولینوما و گاسترینوما)، درگیری هیپوفیز (پرولاکتینوما) و هیپرپاراتیروئیدی داشته است و در سیر بیماری خود دچار سندروم کوشینگ ناشی از تومور کارسینوئید تیموس شده است، معرفی و مقالات موجود در این زمینه مرور می‌شود.
واژه‌های کلیدی: : سندروم نئوپلازی متعدد آندوکرین نوع 1، سندروم کوشینگ، کارسینوئید تیموس
متن کامل [PDF 373 kb]   (3151 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1385/8/28 | انتشار: 1383/12/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7، شماره 1 - ( بهار 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها