[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 15، شماره 3 - ( 7-1392 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 302-292 برگشت به فهرست نسخه ها
تجارب بیماران دارای عوامل خطرساز بیماری قلبی ـ عروقی و کارکنان بهداشتی از تعیین‌کننده‌های رفتار تغذیه‌ای: یک آنالیز محتوای کیفی هدایت شده
لیلا سبزمکان ، سید سعید مظلومی محمود آباد ، محمد علی مروتی شریف آباد ، عیسی محمدی ، محمد حسن ناصری ، مسعود میرزایی ، الهام شکیبا زاده
گروه آموزش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، Mazloomy@ssu.ac.ir
چکیده:   (11272 مشاهده)

مقدمه: تغذیه‌ی ناسالم از جمله عوامل موثر بر افزایش ابتلا به بیماری‌‌ها غیرواگیر می‌باشد. هدف پژوهش حاضر تبیین تجارب بیماران دارای عوامل خطرساز بیماری‌‌های قلبی ـ عروقی و کارکنان واحد دیابت از تعیین‌کننده‌های رفتار تغذیه‌ای براساس مدل اعتقاد بهداشتی بود. مواد و روش‌ها: پژوهش کیفی حاضر از نوع تحلیل محتوا به مدت شش ماه در سال 2012 در واحد دیابت مراکز بهداشتی شهر کرج وابسته به دانشگاه علوم پزشکی البرز صورت گرفت. داده‌ها به صورت مصاحبه‌ی فردی و نیمه ساختارمند از 50 نفر بیمار دارای عوامل خطرساز بیماری‌‌های قلبی ـ عروقی و 12 نفر از کارکنان واحد دیابت به دست آمد. آنالیز داده‌ها هم‌زمان با جمع‌آوری آن‌ها با استفاده از روش آنالیز محتوا کیفی هدایت‌شده صورت گرفت. یافته‌ها: تحلیل داده‌ها منجر به استخراج تعداد 54 کد اولیه گردید که در پنج طبقه از پیش تعیین شده‌ی مدل اعتقاد بهداشتی (تهدید، منافع و موانع درک شده، خودکارآمدی و حمایت اجتماعی) قرار گرفتند. مشکل عمده‌ی بیماران این بود که نمی‌توانستند به طور منظم رژیم غذایی را رعایت نمایند. نتیجه‌گیری: یافته‌های به دست آمده از پژوهش کنونی نشان‌گر تعیین کننده‌های موثر بر رفتار تغذیه‌ای می‌باشند و به برنامه‌ریزان کمک می‌نماید تا مناسب‌ترین روش‌ها و استراتژی‌ها را به منظور تغییر این تعیین‌کننده‌ها به منظور کاهش رفتار تغذیه‌ای ناسالم و پیشگیری از بیماری‌ها‌ی قلبی ـ عروقی انتخاب نمایند.

واژه‌های کلیدی: رفتار تغذیه، عوامل خطرساز، بیماری قلبی ـ عروقی، مطالعه‌ی کیفی، مدل اعتقاد بهداشتی
متن کامل [PDF 269 kb]   (5003 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/9/20 | پذیرش: 1392/7/6 | انتشار: 1392/7/6
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sabzmakan L, mazloomy mahmoodabad S, Morowatisharifabad , M A, Mohammadi E, naseri M H, mirzaieae M et al . Patients, Experiences with Cardiovascular Disease Risk Factors and Healthcare Providers of Determinants of the Nutritional Behavior: A Qualitative Directed Content Analysis. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2013; 15 (3) :292-302
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1473-fa.html

سبزمکان لیلا، مظلومی محمود آباد سید سعید، مروتی شریف آباد محمد علی، محمدی عیسی، ناصری محمد حسن، میرزایی مسعود و همکاران.. تجارب بیماران دارای عوامل خطرساز بیماری قلبی ـ عروقی و کارکنان بهداشتی از تعیین‌کننده‌های رفتار تغذیه‌ای: یک آنالیز محتوای کیفی هدایت شده . مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1392; 15 (3) :292-302

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1473-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 15، شماره 3 - ( 7-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645