:: جلد 15، شماره 2 - ( 5-1392 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 165-158 برگشت به فهرست نسخه ها
رابطه‌ی بین تغذیه و نزدیک‌بینی در میان کودکان شهر اسلامشهر
رعنا رفعت ، محبوبه شانشین ، احمد رضا درستی
گروه تغذیه و بیوشیمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران ، dorostim@tums.ac.ir
چکیده:   (11083 مشاهده)

مقدمه: برخی پژوهش‌ها رابطه‌ی بین رژیم غذایی و نزدیک‌بینی را نشان دادند. در بررسی حاضر دریافت تغذیه‌‌‌ای و شاخص تن‌سنجی در گروهی از کودکان که نزدیک‌بین هستند با گروهی که نزدیک بین نیستند، مقایسه گردید. مواد و روش‌ها: داده‌های تغذیهای 169 کودک نزدیک‌بین 7 تا 9 ساله با 180 کودک سالم که نزدیک‌بینی ندارند مقایسه شد. داده‌های دریافت غذایی با استفاده از یک پرسش‌نامه‌ی بسامد خوراک 67 شاخصی نیمه کمی جمعآوری گردید. از آزمون تی برای آنالیز دادهها استفاده شد. یافته‌ها: میانگین وزن، قد و میانگین نمایه‌ی توده‌ی بدن کودکان به ترتیب 1/8±6/31 کیلوگرم،  5/7±3/132 سانتیمتر و 2/3±8/17 کیلوگرم بر متر مربع  بود. 54 نفر (5/54%) از کودکان مورد و 45% از کودکان شاهد چاق بودند. کودکان نزدیک بین به طور کلی بسیاری از ترکیبات غذایی را بیشتر از کودکانی که نزدیک‌بینی نداشتند مصرف میکردند. اختلاف معنیداری برای دریافت انرژی، پروتئین، چربی و کربوهیدرات بود  (05/0>P). کودکان نزدیک‌بین قند ساده، میوهها، برنج پخته، ماکارونی پخته، تخم‌مرغ، خشکبار و میان وعدهها در روز بیشتر از گروه شاهد دریافت کردند (05/0>P). نتیجه‌گیری: افراد نزدیک‌بین در مقایسه با گروه کنترل چاقتر بودند و غذاهایی با کربوهیدرات بالا مانند ماکارونی، شکر و خشکبار بیشتر مصرف می‌کردند.

واژه‌های کلیدی: نزدیک بینی، گروه های غذا، کودکان
متن کامل [PDF 293 kb]   (2303 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1391/6/17 | پذیرش: 1392/5/7 | انتشار: 1392/5/7


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 15، شماره 2 - ( 5-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها