:: جلد 15، شماره 1 - ( 3-1392 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 59-66 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف مکمل عصاره‌ی هسته‌ی انگورVitis Vinifera) ) بر پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2
سمیه عابدینی، دکتر بهرام بهرام پورقاسم، دکتر حسین بابایی، دکتر اکبر علی عسگرزاده، دکتر پروین پورعبداللهی
مرکز تحقیقات بیوشبمی و تغذیه ، pourghassemb@tbzmed.ac.ir
چکیده:   (6446 مشاهده)
مقدمه: ناهنجاری‌های لیپیدی یکی از اصلی‌ترین عوامل ایجاد کننده‌ی بیماری‌های قلبی ـ عروقی در بیماران دیابتی نوع 2 می‌باشد. پژوهش حاضر برای بررسی اثرات مکمل عصاره‌ی هسته‌ی انگور [grape seed extract (GSE)] بر پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی نوع 2 طراحی گردید. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر به روش کارآزمایی بالینی سه سو کور انجام شد. 48 بیمار دیابتی به شکل تصادفی به دو گروه مکمل عصاره‌ی هسته‌ی انگور و دارونما تقسیم شدند. بیماران در گروه عصاره‌ی هسته‌ی انگور، 200 میلی‌گرم در روز عصاره‌ی هسته‌ی انگور به مدت 8 هفته دریافت کردند، در حالی‌که گروه دارونما، دارونمای مشابه دریافت نمودند. در ابتدا و انتهای 8 هفته، پس از 12 تا 14 ساعت ناشتایی 5 میلی‌لیتر خون از بیماران مورد پژوهش گرفته شد و سپس تری‌گلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL سرم اندازه‌گیری گردید. یافته‌ها: تفاوت معنی‌داری از نظر میانگین تغییرات تری‌گلیسرید، کلسترول تام، کلسترول ـ HDL و کلسترول ـ LDL سرم بین دو گروه دیده نشد. نتیجه‌گیری: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد، مکمل عصاره‌ی هسته‌ی انگور اثری بر پروفایل لیپیدی سرم در بیماران دیابتی نوع 2 ندارد.
واژه‌های کلیدی: عصاره‌ی هسته‌ی انگور، پروفایل لیپیدی، دیابت نوع 2
متن کامل [PDF 285 kb]   (1954 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: ۱۳۹۱/۳/۷ | پذیرش: ۱۳۹۲/۳/۱ | انتشار: ۱۳۹۲/۳/۱


XML   English Abstract   Print



جلد 15، شماره 1 - ( 3-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها