تاثیر مکملدهی ال-کارنیتین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات بعد از فعالیت مقاومتی
|
فریبرز هوانلو، وفا کریم نیا صاحب، مینو باسامی، پروین میرمیران، سرکوت کلاه دوزی |
، vafakarimnia@yahoo.com |
|
چکیده: (15879 مشاهده) |
مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مکملدهی ال-کارنیتین بر سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات بعد از فعالیت مقاومتی بود. مواد و روشها: به این منظور، در یک طرح متقاطع، تصادفی و دو سو کور با اندازهگیری مکرر (یک هفته شست و شو)، 10 مرد سالم و تمرینکرده (سن 00/2±03/24 سال، وزن 31/5±26/72 کیلوگرم و قد 02/5±90/173 سانتیمتر)، روزانه دو گرم ال-کارنیتین یا دارونما را به مدت یک هفته مصرف، و سپس 6 حرکت فعالیت مقاومتی را انجام دادند، هر حرکت در سه ست 12 تکراری با شدت %55 یک تکرار بیشینه اجرا شد، و فاصلهی استراحتی بین هر حرکت و هر ست 60 ثانیه بود. گازهای تنفسی برای محاسبهی اکسیداسیون چربی و کربوهیدرات اندازهگیری شد. نمونههای خونی وریدی در زمانهای قبل و بعد از مکملدهی، بلافاصله بعد از فعالیت مقاومتی، یک ساعت ریکاوری و پس از 24 ساعت ریکاوری برای اندازهگیری فاکتورهای ال ـ کارنیتین، گلوکز، اسید چرب آزاد غیر استرفیه شده، گلیسرول و انسولین گرفته شد. یافتهها: یافتههای به دست آمده از بررسی حاضر نشان داد با مکمل ال ـ کارنیتین، غلظت ال ـ کارنیتین پلاسما 14% افزایش پیدا نمود (05/0P≤)، اما در گروه دارونما تغییری مشاهده نشد. همچنین، میزان اکسیداسیون کربوهیدرات با مکمل ال ـ کارنیتین بلافاصله بعد از فعالیت مقاومتی به صورت معنیداری در مقایسه با دارونما کمتر بود (05/0P≤). درحالیکه، تفاوت معنیداری در هیچ یک از متغیرهای اندازهگیری شدهی دیگر طی مکملدهی با ال-کارنیتین و دارونما مشاهده نشد (05/0P>). نتیجهگیری: به احتمال زیاد افزایش غلظت پلاسمایی انسولین طی مصرف مکمل و دارونما بلافاصله پس از فعالیت مقاومتی منجر به مهار اکسیداسیون چربی در پژوهش حاضر شده باشد. |
|
واژههای کلیدی: ال-کارنیتین، فعالیت مقاومتی، گلوکز، اسید چرب آزاد غیر استریفه شده، گلیسرول، انسولین |
|
متن کامل [PDF 323 kb]
(9379 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
ورزش دریافت: 1390/10/3 | پذیرش: 1391/1/28 | انتشار: 1391/8/25
|
|
|
|