[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
پست الکترونیک::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
نرخ پذیرش

مقالات منتشر شده: 1211
نرخ پذیرش: 46.7
نرخ رد: 53.3
میانگین داوری: 199 روز
میانگین انتشار: 150 روز

:: جلد 14، شماره 4 - ( 8-1391 ) ::
جلد 14 شماره 4 صفحات 367-360 برگشت به فهرست نسخه ها
ارتباط امنیت غذایی با تنوع غذایی در افراد بالای 40 سال در منطقه‌ی 13 تهران
مجید حسن قمی ، پروین میرمیران ، زهره امیری ، گلاله اصغری ، سعید صادقیان ، نرگس سربازی ، فریدون عزیزی
مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی، پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، mirmiran@endocrine.ac.ir
چکیده:   (10612 مشاهده)

مقدمه: هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط امنیت غذایی و تنوع غذایی در جمعیت بالای 40 سال مطالعه‌ی قند و لیپید تهران بود. مواد و روش‌ها: از جمعیت غیر دیابتی بالای 40 سال TLGS  به طور تصادفی تعداد 200 نفر انتخاب، پرسش‌نامه‌ی  بررسی امنیت غذایی خانوار تکمیل، و به 4 گروه (امنیت غذایی بالا، مرز امنیت غذایی، امنیت غذایی پایین و امنیت غذایی خیلی پایین) تقسیم شدند. داده‌های آمارنگاری، تن‌سنجی و دریافت‌های غذایی نمونه‌ها جمع­آوری و امتیاز تنوع غذایی (DDS) بر اساس 5 گروه هرم راهنمای غذایی تعیین شد. یافته‌ها: میانگین DDS نمونه‌ها 35/1±94/4 برآورد و در گروه امنیت غذایی بالا به طور معنی‌داری بیش از گروه ناامن غذایی (مجموع سه گروه دیگر) بود. میانگین امتیاز امنیت غذایی در چارک اول DDS (95/1±04/3) بیش از چارک سوم (1/2±94/1،005/0=P) و چهارم (2/2±22/2، 043/0=P) بود. کمترین و بیشترین درصد نمونه‌های دارای امنیت غذایی بالا به ترتیب در اولین و سومین چارک DDS بودند. پس از تعدیل اثر جنسیت، سن، نمایه‌ی توده‌ی بدن، انرژی دریافتی، شغل و وضعیت تاهل شانس قرار گرفتن در کمترین چارک DDS میوه‌ها در گروه امنیت غذایی بالا، 73% کمتر از گروه با وضعیت امنیت غذایی پایین بود. همبستگی معکوس بین امتیاز امنیت غذایی با DDS کل (42/0r=-، 012/0P=DDS گروه میوه‌ها (45/0r=-، 004/0P=) و DDS گروه سبزی‌ها (37/0r=-، 046/0P=) مشاهده گردید. نتیجه‌گیری: DDS به عنوان یکی از شاخص‌های تغذیه‌ی سالم با امنیت غذایی مرتبط است، به طوری که با افزایش سطح امنیت غذایی، DDS به‌ویژه DDS میوه‌ها و سبزی‌ها بیشتر می‌شود.

واژه‌های کلیدی: امنیت غذایی، ناامنی غذایی، تنوع غذایی
متن کامل [PDF 313 kb]   (2900 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: 1390/8/26 | پذیرش: 1391/2/25 | انتشار: 1391/8/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hasan-Ghomi M, Mirmiran P, Amiri Z, Asghari G, Sadeghian S, Sarbazi N et al . The Association of Food Security and Dietary Variety in Subjects Aged Over 40 in District 13 of Tehran. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism 2012; 14 (4) :360-367
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1296-fa.html

حسن قمی مجید، میرمیران پروین، امیری زهره، اصغری گلاله، صادقیان سعید، سربازی نرگس و همکاران.. ارتباط امنیت غذایی با تنوع غذایی در افراد بالای 40 سال در منطقه‌ی 13 تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1391; 14 (4) :360-367

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-1296-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 14، شماره 4 - ( 8-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4645