:: جلد 7، شماره 2 - ( تابستان 1384 ) ::
جلد 7 شماره 2 صفحات 165-157 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر ال ـ کارنیتین بر فراسنج‌های قندی و لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2
دکتر راهبه شاکر حسینی ، دکتر علیرضا رهبر ، دکتر نوید سعادت ، دکتر فروغ‌اعظم طالبان ، دکتر امیرحمزه پردال ، دکتر بنفشه گلستان
چکیده:   (34509 مشاهده)
مقدمه: هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر ال- کارنیتین بر فراسنج‌های (پارامترهای) قندی و لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 است. مواد و روش‌ها: تأثیر ال- کارنیتین بر فراسنج‌های قندی و لیپیدی در 22 مرد و 14 زن دیابتی نوع 2 با میانگین سنی 7/3±3/51 سال مورد بررسی قرار گرفت. بیماران به طور تصادفی در دو گروه ال ـ کارنیتین و دارونما قرار گرفتند و ال ـ کارنیتین یا دارونما به میزان 1 گرم، سه بار در روز به مدت 12 هفته تجویز شد. یافته‌ها: قند خون ناشتا در گروه ال ـ کارنیتین از35±143 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به 33±130 میلی‌گرم در دسی‌لیتر کاهش معنی‌دار نشان داد به علاوه تری‌گلیسرید از 61±196 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به 116±233 میلی‌گرم در دسی‌لیتر افزایش معنی‌دار یافت؛ همچنین APO A-I از20±94 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به 23±103 میلی‌گرم در دسی‌لیتر و APO B100 از 18±98 میلی‌گرم در دسی‌لیتر به22±108 میلی‌گرم در دسی‌لیتر افزایش معنی‌دار یافت. تغییر معنی‌داری در میزان LDL-C،HDL-C، کلسترول، پپتیدسی و هموگلوبین گلیکوزیله بین دو گروه ال ـ کارنیتین و دارونما مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: ال ـ کارنیتین کاهش معنی‌داری در قندخون ناشتا ولی افزایش معنی‌داری در تری‌گلیسرید سرم ایجاد می‌کند.
واژه‌های کلیدی: ال ـ کارنیتین، دیابت، آپولیپوپروتئین
متن کامل [PDF 294 kb]   (4237 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: 1385/8/25 | انتشار: 1384/3/25


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
جلد 7، شماره 2 - ( تابستان 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها