| بررسی تأثیر ال ـ کارنیتین بر فراسنجهای قندی و لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 | 
								
								  | دکتر راهبه شاکر حسینی    ،     دکتر علیرضا رهبر    ،     دکتر نوید سعادت    ،     دکتر فروغاعظم طالبان    ،     دکتر امیرحمزه پردال    ،     دکتر بنفشه گلستان    | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
                                
								  | چکیده:       (36375 مشاهده) | 
								
								  | مقدمه: هدف از انجام این مطالعه بررسی تأثیر ال- کارنیتین بر فراسنجهای (پارامترهای) قندی و لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 است. مواد و روشها: تأثیر ال- کارنیتین بر فراسنجهای قندی و لیپیدی در 22 مرد و 14 زن دیابتی نوع 2 با میانگین سنی 7/3±3/51 سال مورد بررسی قرار گرفت. بیماران به طور تصادفی در دو گروه ال ـ کارنیتین و دارونما قرار گرفتند و ال ـ کارنیتین یا دارونما به میزان 1 گرم، سه بار در روز به مدت 12 هفته تجویز شد. یافتهها: قند خون ناشتا در گروه ال ـ کارنیتین از35±143 میلیگرم در دسیلیتر به 33±130 میلیگرم در دسیلیتر کاهش معنیدار نشان داد به علاوه تریگلیسرید از 61±196 میلیگرم در دسیلیتر به 116±233 میلیگرم در دسیلیتر افزایش معنیدار یافت؛ همچنین APO A-I از20±94 میلیگرم در دسیلیتر به
23±103 میلیگرم در دسیلیتر و APO B100 از 18±98 میلیگرم در دسیلیتر به22±108 میلیگرم در دسیلیتر افزایش معنیدار یافت. تغییر معنیداری در میزان LDL-C،HDL-C، کلسترول، پپتیدسی و هموگلوبین گلیکوزیله بین دو گروه ال ـ کارنیتین و دارونما مشاهده نشد. نتیجهگیری: ال ـ کارنیتین کاهش معنیداری در قندخون ناشتا ولی افزایش معنیداری در تریگلیسرید سرم ایجاد میکند. | 
								
								  |  | 
								
								  | واژههای کلیدی:  ال ـ کارنیتین، دیابت، آپولیپوپروتئین | 
								
								  |  | 
								
								  | متن کامل  [PDF 294 kb] 
                                    
                                     
                                     
                                    
									  
                                       (4634 دریافت) | 
								
								  | نوع مطالعه:  پژوهشی |
                                  موضوع مقاله: 
                                  غدد درونریز دریافت: 1385/8/25 | انتشار: 1384/3/25
 | 
                                
                                  
                                    |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  |  | 
								
								  | ارسال نظر درباره این مقاله | 
                                
                                |  | 
								
								  |  |