:: جلد 14، شماره 3 - ( 6-1391 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 222-225 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مکمل فیجوال در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2
دکتر سید مرتضی تقوی، دکتر رضا فریدحسینی، دکتر هوشنگ رفعت پناه، دکتر مسعود شریفیان رضوی، دکتر رونالد واتسون
دانشگاه مشهد ، taghavimr@.irmums.ac
چکیده:   (10105 مشاهده)
مقدمه: درمان افزایش فشار خون و اختلالات چربی خون در بیماران مبتلا به دیابت سبب کاهش قابل ملاحظه‌ی بیماری‌های میکروواسکولر و بیماری‌های کرونری قلب می‌گردد. فیجوال میوه‌ی نوعی درخت در مناطق استوایی است که داری مقادیر زیادی پلی‌فنول است که فعالیت آنتی‌اکسیدانی، ضد میکروبی و ضد التهابی دارد. در پژوهش حاضر با توجه به ترکیب این میوه، تاثیر آن در کاهش عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی ـ عروقی (کنترل افزایش قند خون ـ افزایش چربی خون و افزایش فشار خون) در بیماران دیابت تیپ 2 بررسی گردید. مواد و روش‌ها: جمعیت مورد بررسی شامل 34 بیمار مرد و زن مبتلا به دیابت تیپ 2 و در محدوده‌ی سنی 40 تا 75 سالگی بودند که به صورت تصادفی در 2 گروه دارو (قرص فیجوال 150 میلی‌گرم در روز) و دارونما قرار داده شدند. تفاوت آماری بین دو گروه از نظر سن، وزن و قد وجود نداشت. فشار خون، سطح کلسترول تام در سرم، کلسترول ـ LDL، کلسترول ـ HDL، تری‌گلیسرید، قند خون ناشتا و هموگلوبین گلیکوزیله در حالت ناشتا در شروع پژوهش و بعد از 12 هفته اندازه‌گیری، و مقایسه گردید. یافته‌ها: فشار خون در انتهای سه هفته در گروه مصرف‌کننده‌ی دارو کاهش یافت. هم‌چنین، قند خون ناشتا، هموگلوبین گلیکوزیله، تری‌گلیسیرید و کلسترول پس از 12 هفته مصرف دارو کاهش قابل ملاحظه‌ای را نسبت به مصرف دارونما داشت. نتیجه‌گیری: فیجوال کنترل قند خون، افزایش چربی و فشار خون را در بیماران دیابتی بهبود داد، بنابراین می‌تواند عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی ـ عروقی را در بیماران تیپ 2 دیابتی کاهش ‌دهد.
واژه‌های کلیدی: دیابت، افزایش فشار خون، فیجوال، افزایش چربی خون
متن کامل [PDF 249 kb]   (2379 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: ۱۳۹۰/۵/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۰/۱۲/۱۶


XML   English Abstract   Print



جلد 14، شماره 3 - ( 6-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها