[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 12، شماره 2 - ( 4-1389 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 131-144 برگشت به فهرست نسخه ها
پیشگویی تغییرات شاخص‌های چاقی با توجه به الگوهای غذایی به کمک روش رگرسیون با رتبه‌‌بندی کاهش یافته در مطالعه‌ی آینده‌نگر قند و لیپید تهران
دكتر رویا شرافت‌کاظم‌زاده، دكتر شهریار اقتصادی *، دكتر پروین میرمیران، دكتر مهدی هدایتی، محمود گوهری، محمدرضا وفا، سارا جلالی فراهانی، دكتر فریدون عزیزی
، egtesadi@iums.ac.ir
چکیده:   (38899 مشاهده)

مقدمه: هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین شاخص­های چاقی شامل نمایه‌ی توده‌ی بدن (BMI)، دور کمر (WC) و نسبت دورکمر به دور باسن (WHR) و الگوهای تغذیه­ای حاصل از تحلیل Reduced Rank Regression (RRR) در یک بررسی کوهورت میان بزرگسالان تهرانی بود. مواد و روش­ها: 141 بزرگسال در دو فاصله‌ی زمانی 6 ساله که از نظر شاخص­های چاقی ارزیابی شدند. دریافت­های غذایی ابتدایی به کمک 2 یادآمد 24 ساعته‌ی خوراک ثبت شدند. با توجه به دریافت چربی، نسبت چربی با چند باند دوگانه به چربی اشباع، کلسترول، فیبر و کلسیم دریافتی، 5 الگوی غذایی (عامل) استخراج شد. تغییرات شاخص‌های چاقی طی شش سال در پنجک­های امتیاز عوامل بررسی شد. یافته‌ها: الگوی اول (سنتی) مقدار بار عاملی بالایی برای کربوهیدرات­های تصفیه شده، غلات کامل، سبزیجات، گوشت قرمز و فرآوری شده، منابع چربی‌های اشباع و ترانس و تخم­مرغ نشان داد که ارتباط مثبت با دریافت چربی، کلسترول و کلسیم وجود داشت (مقدار r به ترتیب 478/0، 626/0 و 486/0 با 001/0>p). تمام شاخص­های چاقی روند افزایشی در پنجک­های امتیاز الگوی غذایی داشتند (BMI و :WHR 05/0>p و :WC 001/0>p). الگوی پنجم (تخم­مرغ) مقدار بار عاملی بالا برای تخم‌مرغ، میان‌وعده­های شور، میوه­ها و بار عاملی منفی برای گوشت قرمز و فرآوری شده، منابع چربی اشباع و ترانس، روغن گیاهی و فرآورده­های لبنی داشت. این الگو بعد از تعدیل متغیرهای مداخله­گرِ بالقوه، روند افزایشی برای WC (001/0>p) و WHR (05/0>p) نشان داد. سایر الگوها روند معنی­داری برای شاخص­های چاقی نشان ندادند. نتیجه­گیری: یافته‌های RRR نشان­دهنده‌ی دو الگوی غالب غذایی است که مرتبط با افزایش شاخص­های چاقی می­باشد.

واژه‌های کلیدی: الگوهای غذایی، شاخص‌های تن‌سنجی، چاقی، Reduced Rank Regression، مطالعه‌ی آینده‌نگر
متن کامل [PDF 387 kb]   (1469 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: غدد درون‌ریز
دریافت: ۱۳۸۹/۴/۲۷
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sherafat-Kazemzadeh R, Egtesadi S, Mirmiran P, Hedayati M, Gohari M, Vafa M, et al . Predicting of Changes in Obesity Indices Regarding to Dietary Patterns in Longitudinal Tehran Lipid and Glucose Study . Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2010; 12 (2) :131-144
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-997-fa.html
شرافت‌کاظم‌زاده رویا، اقتصادی شهریار، میرمیران پروین، هدایتی مهدی، گوهری محمود، وفا محمدرضا، و همکاران.. پیشگویی تغییرات شاخص‌های چاقی با توجه به الگوهای غذایی به کمک روش رگرسیون با رتبه‌‌بندی کاهش یافته در مطالعه‌ی آینده‌نگر قند و لیپید تهران. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1389; 12 (2) :131-144

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-997-fa.html

جلد 12، شماره 2 - ( 4-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.054 seconds with 812 queries by yektaweb 3461