[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 11، شماره 1 - ( 2-1388 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 41-47 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر کاربرد طولانی مدت زرشک سیاه (Berberis vulgaris) بر برخی اجزای سندرم متابولیک
مهرانگیز ابراهیمی ممقانی، سیدرفیع عارف حسینی، مهدیه گل زرند *، اکتبرعلی عسگرزاده، مرتضی واحد جباری
، mahdieh_golzarand@yahoo.com
چکیده:   (35890 مشاهده)

چکیده

مقدمه: سندرم متابولیک مجموعه‌ای از اختلال‌ها متابولیک است که با افزایش خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی ارتباط دارد. هدف از مطالعه‌ی حاضر تعیین اثر زرشک سیاه فرآوری شده بر برخی اجزای سندرم متابولیک بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه 57 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 در یک کارآزمایی بالینی به طور تصادفی به سه گروه تقسیم شدند: 1) گروه مصرف کننده‌ی زرشک سیاه فرآوری شده (19 نفر) 2) گروه مصرف‌کننده‌ی سرکه سیب (19 نفر) و 3) گروه شاهد (19 نفر). قد، وزن، غلظت کلسترول تام، HDL-C، LDL-C، تری‌گلیسرید، گلوکز و انسولین در ابتدای مطالعه و پایان هفته‌ی هشتم اندازه‌گیری شد و نمایه‌ی توده‌ی بدن (BMI)، نسبت کلسترول تام بهHDL-C و مقاومت انسولینی برآورد شد. یافته‌ها: میانگین BMI، غلظت کلسترول تام، تری‌گلیسریدها و گلوکز سرم در گروه زرشک سیاه فرآوری شده تغییر نکرد درحالی که غلظت سرمی LDL-C (44/35±48/22 میلی‌گرم در دسی‌لیتر) و نسبت کلسترول تام به HDL-C (87/4±56/2) کاهش و HDL-C (58/20±33/12 میلی‌گرم در دسی‌لیتر) به طور معنی‌داری افزایش یافت (05/0>P). در گروه مصرف‌کننده‌ی سرکه سیب هیچ‌گونه تغییری در الگوی لیپیدی یافت نشد. افزایش معنی‌دار در غلظت انسولین و مقاومت به انسولین در هر سه گروه یافت شد (001/P<) که مستقل از اثر زرشک سیاه فرآوری شده و سرکه‌ی سیب بود. نتیجه‌گیری: یافته‌های مطالعه‌ی حاضر حاکی از اثر مفید زرشک سیاه فرآوری شده بر وی برخی اجزای سندرم متابولیک است.

واژه‌های کلیدی: زرشک سیاه، سرکه‌ی سیب، LDL-C، HDL-C، تری‌گلیسرید، گلوکز و انسولین
متن کامل [PDF 288 kb]   (4279 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: ۱۳۸۸/۳/۲۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi-Mamaghani, Arefhosseini, Golzarand, Aliasgarzadeh, Vahed-Jabbary. Long-term Effects of Processed Berberis Vulgaris on Some Metabolic Syndrome Components. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2009; 11 (1) :41-47
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-709-fa.html
ابراهیمی ممقانی مهرانگیز، عارف حسینی سیدرفیع، گل زرند مهدیه، عسگرزاده اکتبرعلی، واحد جباری مرتضی. تأثیر کاربرد طولانی مدت زرشک سیاه (Berberis vulgaris) بر برخی اجزای سندرم متابولیک. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1388; 11 (1) :41-47

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-709-fa.html

جلد 11، شماره 1 - ( 2-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.053 seconds with 808 queries by yektaweb 3509