[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: آرشيو :: جستجو :: اشتراك :: ارسال مقالات :: برقراري ارتباط ::
:: جلد 19، شماره 1 - ( 3-1396 ) ::
جلد 19 شماره 1 صفحات 10-17 برگشت به فهرست نسخه ها
آرد نخودچی شاخص گلیسمی و بار گلیسمی نان سفید را کاهش می دهد.
دکتر فریده شیشه بر، الهام کاظم عصاره *، مسعود ویسی، دکتر امل ساکی مالحی
دانشجو جندی شاپوراهواز ، elham.assareh@gmail.com
چکیده:   (638 مشاهده)

مقدمه: تغییرات قند خون پس از خوردن غذا از عوامل مرتبط با خطر بیماری‌های مزمن است. در مطالعه‌ی حاضر تغییرات قند خون پس از خوردن نان تهیه شده از مخلوط آردسفید گندم و آردنخودچی و هم‌چنین اثر آردنخودچی بر شاخص گلیسمی، بار گلیسمی و پروفایل گلیسمی نان سفید بررسی شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه­ متقاطع تصادفی، ۱۰ فرد سالم در چهار روز مختلف به فاصله یک هفته شرکت کردند. در هر روز آزمایش قند خون ناشتا و ۳۰،۱۵، ۴۵، ۶۰، ۹۰، ۱۲۰ دقیقه پس از خوردن محلول گلوکز، نان ­سفید و نان‌های حاوی ۴/۱و ۲/۱ آردنخودچی اندازه­گیری شد. سپس شاخص گلیسمی، بارگلیسمی، پروفایل گلیسمی نان‌های مذکور مقایسه شدند. یافته­ها: تغییرات قند خون پس از خوردن نان­های آرد نخودچی با نان ­سفید تفاوت معنی­داری داشت (۰۰۱/۰>P). سطح زیر منحنی قند خون پس از خوردن نان­های آردنخودچی به طور معنی­داری نسبت به نان سفید کمتر بود (۰۰۱/۰>P). هم‌چنین شاخص گلیسمی و بارگلیسمی نان‌های حاوی نخودچی به طور معنی­داری کمتر از نان سفید بود (۰۰۱/۰>P). پروفایل گلیسمی نان‌های آردنخودچی با نان سفید تفاوت معنی­داری نداشت. اما پیک قند خون پس از خوردن نان با ۴/۱ آردنخودچی و نان با ۲/۱ آردنخودچی نسبت به نان سفید به طور معنی­داری پایین‌تر بود (به ترتیب ۰۱۷/۰=p و ۰۰۱/۰>p). نتیجهگیری: افزودن آردنخودچی نه تنها تغییرات قند خون پس از خوردن نان سفید را بهبود می‌بخشد، بلکه شاخص گلیسمی و بارگلیسمی نان سفید را به طور قابل توجهی کاهش می‌دهد.

واژه‌های کلیدی: نخود، نخودچی، نان، شاخص گلیسمی، پروفایل گلیسمی
متن کامل [PDF 442 kb]   (261 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تغذيه
دریافت: ۱۳۹۵/۱۲/۲ | پذیرش: ۱۳۹۶/۲/۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۲۰
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shishehbor F, kazem assareh E, veisi M, Saki Malehi A. Roasted Chickpea Flour Decreases Glycemic Index and Glycemic Load of White Bread. Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism. 2017; 19 (1) :10-17
URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2207-fa.html
شیشه بر فریده، کاظم عصاره الهام، ویسی مسعود، ساکی مالحی امل. آرد نخودچی شاخص گلیسمی و بار گلیسمی نان سفید را کاهش می دهد.. مجله‌ي غدد درون‌ريز و متابوليسم ايران. 1396; 19 (1) :10-17

URL: http://ijem.sbmu.ac.ir/article-1-2207-fa.html

جلد 19، شماره 1 - ( 3-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله ی غدد درون‌ریز و متابولیسم ایران، دو ماهنامه  پژوهشی مرکز تحقیقات غدد درون‌ریز و متابولیسم، Iranian Journal of Endocrinology and Metabolism
Persian site map - English site map - Created in 0.055 seconds with 801 queries by yektaweb 3465